Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΛΒΙ ΚΑΡΛΙΕ

Η Συλβί Καρλιέ γεννήθηκε στο Le Mans της Γαλλίας όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη ζωγραφική. Το 1979 συναντά την Ελλάδα και καταγοητευμένη από την ομορφιά και το φως, αποφασίζει να εγκατασταθεί στον Πειραιά όπου μένει μέχρι σήμερα και διατηρεί το ατελιέ της. Γεννημένη με αυτό το ξεχωριστό μάτι που επιτρέπει στο ζωγράφο να κατανοήσει τα πράγματα του κόσμου και με χέρι ειδικά επιδέξιο στο να απεικονίζει αυτήν την πραγματικότητα μεταρσιωμένη από την πνοή της ψυχής, αποτολμά διάφορες τεχνικές.

Προσπαθώντας συνεχώς να συμπληρώσει την τέχνη της, παρακολούθησε μαθήματα στο ατελιέ του Νίκου Πισσά για τρία χρόνια όπου και προσέγγισε τη ζωγραφική από μια πιο κλασσική τεχνοτροπία.

Συνεχίζει να ζωγραφίζει πιστεύοντας σ’ ένα σύνολο αξιών και αρχών που διέπουν το ζωγραφικό της έργο μέσα στην ηρεμία και πληρότητα του ατελιέ της. Οι φίλοι της γοητευμένοι από το έργο της κι απ’ την πολύχρονη και διαρκή προσπάθειά της για την ανάδειξη των τεχνών, την ενθαρρύνουν συνεχώς όλο και πιο πολύ.

Το 1986 κάνει την πρώτη της έκθεση. Έκτοτε, κάθε χρόνο την καλούν να συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα ( Αθήνα: Αίθουσα Εκθέσεων του Ζαππείου το 1989, Ακαδημία «Κωστή Παλαμά» το 1989, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 1992, -94, -98, -99, στην Γκαλερί «Κονδί» το 1997, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» το 2000, στα νησιά: Ικαρία το 1997, στην Άνδρο το 2000 ), όσο και στη Γαλλία ( «Συνάντηση με τους Ζωγράφους» στο Sainte Generi le Gerei στο νομό της Orne το 1995, στο νομό του Maine et Loire «Montmarte a Briollay» το 1996 και το 2000 ).


Το 1993 κάνει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Σίφνο των Κυκλάδων, το 1997 στο Θέατρο «Κάτω από την Γέφυρα» στον Πειραιά και στην Tours στην Γαλλία.

Το 1999 οι προτάσεις γίνονται περισσότερες και με τον ερχομό του έτους 2000 τα γεγονότα προχωρούν με πιο γοργούς ρυθμούς όταν συμμετέχει στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής» του Παρνασσού στην Αθήνα.

Κάνει μεγέλη εντύπωση στο Κέντρο Τέχνης «Θάνος Τράγας» στην Αθήνα όπου παίρνει μια διάκριση. Τον Ιούνιο του 2000 την καλούν να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής οργανωμένη υπό την αιγίδα της Unesco. Με αυτήν την ευκαιρία γίνεται επίσημο μέλος της Unesco και παίρνει τον τίτλο της Διεθνούς Δημοσίων Σχέσεων επιφορτισμένη με την αποστολή να αντιπροσωπεύει την Γαλλία στην Ελλάδα και την Ελλάδα στην Γαλλία.

Όντας πολύ δραστήρια, συμμετέχει στον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών του Πειραιά, είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης της Αθήνας (Π.Ε.Λ.Τ.), υπεύθυνη για την οργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» στον Πειραιά, διευθυντής του οποίου είναι ο ηθοποιός Νίκος Δάφνης. Συνεργάζεται με το ατελιέ Bourbon στο Fontevraud – L’ Abbaye στο νομό του Maine et Loire και επίσης με την Γκαλερί Τέχνης του Jc. Bellanger στο Angers. Είναι στέλεχος του Διοικητικού Συμβουλίου του Briollay στην Γαλλία και μέλος της Γαλλικής Εταιρείας «Athenes Accueil» στην Αθήνα. Επίσης, είναι μέλος και Πρέσβης της Γαλλικής Εταιρείας Καλλιτεχνών του Angers «Les Artistes Ligeriens». Τέλος, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων στο Σωματείου Τεχνών και Πολιτισμού «Σκηνοβάτες».

Το έργο της εκφράζεται με πολλές μορφές: ελληνικά τοπία, νεκρές φύσεις, άλογα, παγόβουνα και άλλα. Παρουσιάζει τα έργα της σε διάφορα μεγέθη αλλά οι μινιατούρες της μάς ξαφνιάζουν ευχάριστα. Η καλλιτέχνης απλώνει με καταπληκτική δεξιοτεχνία τη χρωματική της γκάμα έτσι ώστε να μας προσφέρει ένα αρμονικό και ευγενές αποτέλεσμα όπου περιβάλλεται από τη διαύγεια που ξεδιπλώνει ο κόσμος του φωτός. Τα έργα της μάς αποκαλύπτουν την αγάπη της για την Ελλάδα αλλά και τη συνεχή αναζήτηση αξιών μέσα από το κλασσικό κάλλος. Ιδέες όπως Ελευθερία, Αγνότητα, Διαφάνεια ενυπάρχουν στο σύνολο του έργου της και αποτελούν την εικαστική πρόταση της Συλβί Καρλιέ.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP